Sommerhusudlejning.com
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Tryghedspakke Tryghedspakke ? 40 års erfaring 40 års erfaring
 

Sommerhusudlejning Sundby, Mors

Sundby ligger i naturskønne omgivelser i den nordvestlige del af Mors

Sundby er en hyggelig landsby med private sommerhuse, en lille jollehavn, og byen er omgivet af vand samt en fredelig og rekreativ natur. En bro fører fra Sundby over Vilsund til Thy. Sundby er et dejligt ferieområde for jer, der gerne vil fiske, vandre, cykle eller blot slappe af i den skønne natur ved Limfjorden. I Sundby er der mulighed for indkøb af dagligvarer til jeres ophold i sommerhus, og 17 km mod sydøst ligger øens 'hovedstad' Nykøbing Mors, som byder på gode indkøbs- og shoppingmuligheder i de mange butikker. Men der er også gode spisesteder, seværdigheder og en hyggelig havnestemning i Nykøbing. Sundby har ikke nogen egentlig badestrand, men derligger en god badestrand med groft sand på den anden side af Vilsundbroen lige til højre. Når I bor i privat sommerhus her på den nordlige del af øen Mors i Limfjorden, ligger I rigtig godt i forhold til aktiviteter og seværdigheder på øen samt det vestlige Thy. Faddersbøl Mølle i nordvest, Svankjær Lille Savværk i vest, Baks Traktor- og Landbrugsmaskinmuseum i øst, Molermuseet på Nordmors, Dueholm Kloster i Nykøbing i sydøstlig retning, Morsø Traktormuseum i syd, Thy Gokartcenter nord for Thisted og Smedemuseet i Ørding på Mors befinder sig alle indenfor ½ times kørsel fra jeres lejede sommerhus i Sundby.

Naturen omkring Sundby på Limfjordsøen Mors

Sundby på Mors er omgivet af Nationalpark Thy i vest og Thisted Bredning i nord. Syd for Sundby ligger Dragstrup Vig og i østlig retning befinder sig stejlkysten ved Hanklit. I byen Vilsund, på den anden side af fjorden, kan I opleve stemningen i den hyggelige lystbådehavn. Herfra kan I tage på sejltur på Limfjorden. Nationalpark Thy som befinder sig øst for Sundby, består af mange søer, vandløb, bøgeskov, klitplantager og fyrreskov. Det er et eldorado for natur- og fugleelskere. Den smukke ferieø Mors har alt fra de bakkede landskaber med Molerklinter og den smukke skov Sønder Herreds Plantage, til grønne engarealer med fuglereservater og flotte sandstrande længere mod syd. Langs kysten på Nordmors kan I se de karakteristiske molerskrænter af Hanklit ved Erslev og Skarrehage Klit, samt Molergrave ved Ejerslev. Disse unikke molerforkomster er de største der findes på Jorden. Agerø ved Mors sydvestkyst er et paradis for fugleinteresserede. Legind-Højriis er et eventyrlig smukt naturområde, hvor naturen skifter hele tiden. Af hensyn til selve naturen og de mange besøgende er de ca. 900 ha blevet fredet. Området omkring Mors og Thy er et ideelt feriemål for lystfiskere, naturelskere og fugleentusiaster. I kan fiske fra kystområderne, molerne, Limfjordens breder, i fiskesøerne i Thy og på Mors, og fra fiskekuttere som sejler til Det Gule Rev i Nordsøen.

Sommerhusudlejning på Mors i Limfjorden

Mange ferieboliger ligger på grønne feriehusgrunde med små buske og træer som giver læ mod vinden. Her ved Limfjorden er der sommerhuse som er forskellige i størrelse og stil, men de flfeste feriehuse er opført i træ. De enkelte ferieboliger er privatejet, og derfor også privat indrettet. Mange sommerhuse er blevet moderniseret og energirenoveret, således man kan bo i sommerhus hele året rundt. Sundby er et spændende område, og når I kommer ind til området med sommerhuse for første gang, møder I et sommerhus som er godt beliggende. Fordi de fleste sommerhuse er energivenlige er I desuden med til at beskytte naturen og holder samtidig jeres energiforbrug ned. I møder desuden et sommerhus som har moderne udstyr som fladskærms-tv og måske internet. Nogle private sommerhuse har også legeredskaber som sandkasse og gyngestativ, samt evt. en brændeovn som giver ekstra hygge på en kølig aften. Mange feriegæster nyder en tur langs stranden sammen med deres hund, og hos sommerhusudejning.com kan I leje et sommerhus som har en lukket have eller en terrasse der kan lukkes. Nogle sommerhuse som I kan leje gennem sommerhusudlejning.com er indrettet som lystfiskerhuse med renseplads udenfor og en kummefryser til fiskene. Et privat sommerhus i Limfjordslandet danner et godt grundlag for en rolig og afslappende ferie midt i naturen. Desuden er det en perfekt base for udflugter til de mange seværdigheder i Thy og på ferieøen Mors. Udenfor højsæsonen er de private sommerhuse ekstra billig. Vælg en 2-ugers Sparferie på et tidspunkt udenfor hovedsæsonen og få de 3 af dagene gratis. Et ophold i privat sommerhus på Mors er om sommeren den rene hyggeferie med museumsbesøg, udforskning af oldtids- og molergrave, boldspil, svømning, solbadning og ture langs stranden. Om aftenen står den på grillmad eller frisk fanget fisk, samt hygge med en øl eller et glas vin på terrassen. Derfor vælger mange også en kort tur i sommerhus, hvor I kan finde et billigt sommerhus på Mors med vores Last Minute sommerhusudlejning.

Aktiviteter og attraktioner i nærheden af Sundby på Mors

Købstaden Nykøbing er 'hovedstaden' på Mors. Oplev de små, hyggelige gader i havnekvarteret med de gamle arbejderboliger. Nykøbing Havn ligger i forlængelse af den stemningsfyldte gågade, og her finder I en dejlig, lokal havneatmosfære og flere gode spisesteder. Dueholm Kloster i Nykøbing er byens ældste bevarede bygning, som blev grundlagt af johanitterordenen i 1371. I dag udstilles der i de 5 historiske bygninger. Jesperhus Blomsterpark er nordens største blomsterpark med farverige blomsterarrangementer, junglezoo med bl.a. smukke tropefugle samt pirat-, lege- og vandland med diverse aktiviteter. 'Skarregaard' ved Hesselbjerg er en af de ældste slægtsgårde på Mors, og fungerer i dag som et landbrugsmuseum. Her bliver I ført flere generationer tilbage i tiden. Mors og Thy er generelt rig på interessante museer og spændende udstillinger af lokale kunsthåndværkere. Der er ikke ret langt til handelsbyen Thisted, hvor mange butikker, gallerier, restauranter og keramikværksteder indbyder til en shoppingtur. Besøg også Thisted Museum, Thisted Kirke og Thisted Bryghus. Tag på en sejltur med Limfjordsbussen i juli eller august og oplev Sallingsund samt øen Fur nord for halvøen Salling fra vandsiden. Limfjordsbussen sejler mellem Nykøbing Mors, Glyngøre, Fur og Sallingsund Færgekro. Hvis I samler på kirkemotiver, så er øen Mors lige det rigtige sted, for der er mindst 31 kirker på øen. Sejerslev Kirke er romansk, med sengotisk tårn, som har et interessant alterbillede fra 1601. Ejerslev Kirke er også romansk med tårn fra 1936. Kirken rummer et flot, senromansk krucifiks fra omkring 1250. Hvidbjerg Kirke ligger frit og blev bygget i 1100-tallet af granitkvadre. Tårnet er fra ca. 1500. Ørding Kirke består af skib, kor og apsis fra 1100-tallet, og har et sengotisk tårn. Besøg også Svankjær Lille Savværk ved Bedsted Thy, hvor der skæres papirklip ud i træ. Nyd jeres ophold i sommerhus sammen med hele familien og få adgang til de mange spændende seværdigheder på Mors.