Sommerhusudlejning.com
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Tryghedspakke Tryghedspakke ? 40 års erfaring 40 års erfaring
 

Sommerhusudlejning Glenstrup Sø

Få en enestående naturoplevelse i sommerhus ved Glenstup Sø

Den store og dybe Glenstrup Sø ligger tæt ved Hobro og Mariager Fjord, og her kan I få en unik naturoplevelse i et dansk privat sommerhus. Området omkring den 4,5 km lange Glenstrup Sø er perfekt for naturelskere og inkarnerede lystfiskere. Søen er velegnet for såvel lystfiskeri, surfing samt sejlads og badning, og den er omgivet af en dejlig og varieret natur. Naturen omkring Glenstrup Sø byder på et hav af fortidsminder, f.eks. kildefremspring, gravhøje samt resterne af et gammelt kloster, som i dag er bygget ind i den nuværende kirke. Fra Glenstrup Sø er der kun ca. 8 km til Hobro, hvor der bl.a. er flere spisesteder og gode indkøbs- og shoppingmuligheder. I nordøstlig retning ligger rosernes by Mariager, og i handelsbyen Randers som ligger ca. 22 km mod syd, er der både seværdigheder og gode indkøbs- og shoppingmuligheder. Der er adgang til Glenstrup Sø ved Søbjerggård, kun få hundrede meter fra Glenstrup. Her er der mulighed for badning og windsurfing. Når I bor i privat sommerhus ved Glenstrup Sø, har I en skøn base for at udforske naturen i Himmerland og besøge de mange seværdigheder i området. Verdenskortet ved Klejtrup Sø i vest, Jættestuerne i Snæbum i nordvest, Volstrup Fiskepark i nord, Galleri Lone Worsøe i nordøstlig retning, Gårdbutikken Rosenlund i sydvest og Fussingø Slot i syd befinder sig alle indenfor ½ times kørsel fra et skønt sommerhus ved Glenstrup Sø.

Naturoplevelser omkring Glenstrup Sø i Himmerland

Glenstrup Sø er omgivet af Lindum Skov i vest og Mariager Fjord i nord. I østlig retning ligger skoven Nonneholt, mens Fussingø Sø ligger i syd. Dette milde landskab mellem Mariager Fjord, Randers Fjord og Kattegat, med sine lange, børnevenlige strande skaber den perfekte ramme omkring jeres feriehusophold ved Glenstrup Sø. Hele Mariager Fjord er et fantastisk smukt naturområde. Mange steder omkring fjorden vil I finde oldtidshøje, som viser at vores forfædre også var glade for området. Kongenshus Mindepark, Mønsted Plantage og skovområdet Undallslund mod vest, hører til de smukkeste skovområder i Jylland. Ved Udbyhøj, i sydøstlig retning, ligger et historisk skanseanlæg fra Englandskrigen i begyndelsen af 1800-tallet. Anlægget er beliggende i et smukt landskab og der er gratis adgang. Nærmeste golfbane er Randers Golf Klubs bane vest for byen og Hobro Golf Klubs bane nord for Hobro. Der er desuden en god bane ved Mariager Golf. Lystfiskere har gode fiskemuligheder fra kysten eller fiskesøerne i området. Der er ikke langt til Volstrup Fiskepark i nordlig retning. I Randers Fjord har i desuden gode betingelser for sildefiskeri. I hele Fjorden går lystfiskerne også efter ferskvandsfisk. Mod sydøst kan I opleve Djurslands idylliske naturlandskab og se nogle af de mange herregårde og slotte. Besøg f.eks. den smukke herregård Gl. Estrup, sydøst for Randers, som er omgivet af voldgrave og en smuk barokhave. Herregården er åben for besøgende og huser i dag Jyllands Herregårdsmuseum samt Dansk Landbrugsmuseum, som illustrerer kontrasten mellem adel- og landsbyliv gennem flere århundreder.

Billige sommerhuse udlejes ved naturskønne Glenstrup Sø

De private sommerhuse mellem Randers Fjord og Mariager Fjord er bygget i træ eller sten, men de er godt isoleret, så I kan bo i sommerhus hele året. Vores udvalg omkring Glenstrup Sø er ikke så stort, og vores ferieboliger er ikke typiske sommerhuse. Til gengæld ligger vores feriehuse helt fantastisk, som I ikke kan finde ved de danske kyster. Et privat sommerhus er inddelt i stue, soveværelse, køkken, bad og terrasse. Alle sommerhuse er indrettet praktisk, og da et sommerhus er ejet af private, har de også sit helt eget præg. En ferie i privat sommerhus er optimalt, når I gerne vil være i naturen og alligevel tæt ved byerne. I har den fordel at I selv kan planlægge jeres ferie og bestemmer selv, hvordan I vil bruge jeres tidog hvor I vil køre hen. Nogle feriehuse som I kan leje gennem sommerhusudlejning.com er indrettet som lystfiskerhuse med renseplads udenfor og en kummefryser til fiskene. I kan leje et privat sommerhus til en Miniferie eller i flere uger gennem sommerhusudlejning.com. Skal I leje i mere end 4 uger, kan I ringe til os, og så kan vi forhøre ejeren om en evt. langtidsrabat. Ellers er det ikke dyrt at bo i privat sommerhus sammen med hele familien, og faktisk bliver en uges leje ikke særlig dyr per person. Snup en 2-ugers Sparferie udenfor højsæsonen. Så kan I nemlig opnå en god rabat hos sommerhusudlejning.com, hvor de 3 dage er gratis. Skulle I være rejseklar og på udkig efter et billigt sommerhus i området, så skal I holde øje med vores Last Minute tilbud, hvor vi også har billige sommerhuse i andre destinationer. Er I mere til strandferie, har vi et stort udvalg af billige sommerhuse i Øster Hurup, som ligger ud til Kattegat.

Aktiviteter og attraktioner i nærheden af Glenstrup Sø

Hobro Museum, som ligger ca. 8 km fra Glenstrup Sø, har til huse i byens ældste hus fra 1821, og danner rammen om egnens lokale kulturhistorie. Gasmuseet ligger i de gamle industribygninger på Hobro Havn og fortæller om kul- og flaskegassens historie. I Vikingecenter Fyrkat ved Mariager Fjord er der både aktiviteter og seværdigheder, der bringer jer 1000 år tilbage i tiden og illustrerer livet på en af datidens største vikingeborge. Fyrkat Møllegård er en fredet bindingsværksgård med en over 200 år gammel vandmølle. Sødringholm Gods fra 1240 ligger lige ved siden af Sødring Kirke fra 1250, som indeholder mange flotte kalkmalerier. Det smukke og velholdte Overgaard Gods i Havndal er bygget i omkring 1545 og de smukke bygninger kan opleves udefra. Det lokalhistoriske Museum Sødisbakke i Mariager giver jer et indtryk af beboernes håndarbejder fra 1940 og indtil i dag. Her kan I se hvordan man væver, stikker, binder børster og laver træudskæringer. Markedsdage, vandfestival, musikoplevelser, kunstudstillinger, loppemarkeder og foredragsrækker er nogle af de mange aktiviteter som I kan opleve om sommeren i Hadsund og Mariager. Besøg Hvolris Jernalderlandsby ca. 20 km nord for Viborg som er et spændende friluftsmuseum og oplevelsescenter der har en smuk beliggenhed i Skals Ådal. På området er der stier som er egnede til kørestolsbruger samt en naturlegeplads. På markedsdage kan i se vikingeslagsmål, prøve at skyde en bjørn med pile eller smage på vikingemad. Museet for Danske Lystfartøjer befinder sig i en gammel lagerbygning på Hobro Havn og fortæller om den interessante udvikling inden for lystfartøjer som fritidsbeskæftigelse. Oplev også det nye Mariager Saltcenter som er det første oplevelsescenter i Danmark med temaet salt. Under Klosterkælderen i Mariager befinder sig en del kældervælvinger fra byens begyndelse i det 16. århundrede. Mulighederne er mange, når I vælger sommerhusudlejning i Himmerland, og I kan glæde jer til en skøn ferie omkring Glenstrup Sø.