Sommerhusudlejning.com
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Tryghedspakke Tryghedspakke ? 40 års erfaring 40 års erfaring
 

På denne side finder I interessante informationer om naturoplevelser og kulturelle seværdigheder ved Limfjorden, som kan gøre jeres ferie i sommerhus til en uforglemmelig oplevelse.

Lad jer fortrylle af de store hedelandskaber og Limfjordens rolige vand. Oplev sensommeren, når lyngen blomstrer, og udforsk de børnevenlige strande langs med Limfjorden. Vælg mellem fabelagtige feriesteder. Tag på udflugt og gå på opdagelse i området. Uanset, om I bestemmer jer for den hyggelige, lille by Trend eller friluftsmuseet Hjerl Hede i Vinderup, vil I synes om denne enestående egn. Den hyggelige landsby Selde er det ideelle sted for lystfiskere, surfere og naturelskere på grund at dens smukke natur. I den maleriske natur rundt om Vile finder I ro og afsondrethed. Lad sjælen vandre og slap af oven på en anstrengende hverdag. Lær mere om de forskellige steder ved Limfjorden og tag på udflugter for at lære egnen bedre at kende.

Tilbring eftermiddagen ved stranden i Trend eller tag på spændende udflugter.

Tilbring eftermiddagen ved stranden i Trend eller tag på spændende udflugter.

Hos familier er Trend et særdeles populært feriested ved Limfjorden. Lej et af de meget forskellige sommerhuse og nyd den vidunderlige natur. Strandene i området er meget varierende - lige fra sandstrand til stenstrand med græsarealer. Uanset hvad I bestemmer jer for, så indbyder de familievenlige strande til badning, solbadning og leg. Og har I lyst til at prøve at surfe, så er der rig mulighed for det i Trend. Limfjordens flade bølger er lettere at klare end det barske hav, specielt for nybegyndere. På feriestedet finder I en restaurant, en campingplads med kiosk og en købmand.
Trend er den ideelle base, hvis I ønsker at tage på udflugt i området. Jesperhus er et populært udflugtsmål for familier. Jesperhus er både et feriecenter og en stor blomsterpark med den største variation af blomster og dufte, som indbyder til spadsereture. I Junglezoo finder I junglens planter og dyr. De fleste dyr løber frit omkring i deres naturlige omgivelser. En legeplads med indendørs- og udendørs anlæg er særdeles populær hos børnene. Forskellige caféer i haven indbyder til afslapning, og således er også sørget for noget til ganen. I Jesperhus Feriecenter finder I desuden et stort vandland med tre forskellige vandrutsjebaner. Her er noget for hele familien. Her finder I oven i købet en minigolf- und bowlingbane. Oplev en afvekslende dag i Jesperhus Feriecenter, hvor I slet ikke når at kede jer.
Hvis I gerne vil have en uforglemmelig naturoplevelse, så besøg øen Mors, som kan nås via bro og færge. Fra denne Limfjordens perle har I en fantastisk udsigt over de blå bugter og øer. Morænelandskabet bærer præg af istiden. Ved foden af den 62 meter høje klit, Felsens Hanklit, kan I finde fossiler fra Kridttiden.

Den maleriske lille by Vinderup er det ideelle feriested for naturelskere

Den maleriske lille by Vinderup er det ideelle feriested for naturelskere

Vinderup er omgivet af skov og søer og egner sig fortrinligt som basis for jeres sommerhusferie. Lej et af de hyggelige sommerhuse i Vinderup og lær Danmark ved Limfjorden at kende.
Besøg eksempelvis friluftsmuseet Hjerl Hede, som kun ligger 6 km fra Vinderup i et stort skov- og søområde. Oplev, hvordan hverdagen så ud i en dansk landsby for cirka 200 år siden. Alle er inviteret til at deltage, når det drejer sig om at afprøve de gamle skikke og håndværkstraditioner. På Hjerl Hede er der en historisk og en moderne legeplads. På den historiske legeplads kan børnene prøve at gå på stylter, køre på væltepeter, rive høns ned fra stangen eller udfordre forældrene i støvlekast. Den moderne legeplads er udstyret med legetårn, gynger og vipper. Adgang til museet er gratis for børn, og hunde i snor er meget velkomne på friluftsmuseet.
Holstebro Badeland er meget populært hos familier. Her finder I en 74 meter lang vandrutsjebane med lys- og lydeffekter. Otte forskellige bassiner sørger for afveksling, men der er naturligvis også sauna og spa.
Lige i nærheden af Vinderup ligger Spøttrup Borg, som er en af de bedst bevarede middelalderborge i Danmark. Gå endelig ikke glip af denne oplevelse. I borgmuseet er der talrige aktiviteter, som gør besøget afvekslende. Nyd en spadseretur i urte- og rosenhaven ved borgen eller lad jer underholde af de mange gøglere og handlende på middelaldermarkedet. Her kommer I virkelig i middelalderstemning. Museet arrangerer desuden musik- og eventyrlige teateropførelser i det middelalderlige miljø. I slutningen af juli afholdes sågar en rigtig ridderturnering med riddere fra hele Europa. Oplev middelalderen på nært hold og lad jer begejstre af ridderfestspillene.

Oplev Selde i de naturskønne omgivelser ved Limfjorden

Oplev Selde i de naturskønne omgivelser ved Limfjorden

Den, der vælger at holde ferie i Selde, kan slappe totalt af. Den hyggelige landsby ligger direkte ved Limfjorden og er omgivet af smukke naturområder. Det drømmeagtige landskab lokker hvert år mange turister til. Lej et privat sommerhus lige efter jeres smag og hold en afslappet ferie ved Limfjorden.
I Selde by kan I købe dagligvarer, men ved større indkøb anbefales det at tage til Glyngøre, som ligger 15 km derfra. Her er der flere større forretninger og restauranter. Endvidere ligger „Sallingsund og Omegns Museum“ i Glyngøre. Museet viser forskellige udstillinger med temaet jernbane, fiskeri og fotografi. Et andet udflugtsmål er Herregården Hessel, som er den sidste firlængede herregård med stråtag i Danmark. I hovedbygningen kan I se møbler fra det 19. århundrede, og i staldene kan I se gamle hestevogne og landbrugsmaskiner. Derudover er der en smedje og en vognmager på herregården. Deltag i en rundvisning eller tag med på en af de mange arrangerede naturvandringer. Halvøen Louns ved Hvalpsund, hvor herregården ligger, er fredet. Nyd det vidunderlige landskab og den smukke udsigt over Limfjorden og de mange bugter.
Ikke langt herfra ligger øen Fur, som er præget af meget forskellige landskaber. Mod syd er der en lystbådehavn med restauranter og indkøbsmuligheder. I Furs naturhistoriske museum kan I se en stor samling af arkæologiske fund på øen, blandt andet en forstenet kæmpeskildpadde. Fossil-samlingen omfatter desuden krabber, fugle, insekter, snegle og søstjerner. Den dag i dag kan I stadigvæk se fossiler forskellige steder på Fur. Prøv lykken og nyd et vidunderligt landskab på øen Fur.

Ro og afsondrethed præger de lille by Vile

Ro og afsondrethed præger de lille by Vile

Sommerhus-området i og omkring Vile er meget populært hos feriegæsterne. Den, der vil holde ferie her, søger ro og afslapning. Ud over talrige seværdigheder byder denne ferieregion på utallige muligheder for aktiviteter som cykling, vandreture, lystfiskeri eller surfing.
Tag på udflugter i området for at lære den danske kultur og historie bedre at kende. Besøg for eksempel Højriis Slot ved Nykøbing Mors. Den nygotiske bygning minder om et eventyrslot. Her kommer I ikke til at kede jer, idet slotsherren har fået en meget spændende idé. Oplev en anderledes rundvisning og hjælp til med opklaringen af et mystisk mord. Følg sporene og leg selv detektiv. Succesrige detektiver modtager til slut et certifikat. Oplev en spændende dag med hele familien og nyd et stykke kage i slottes café, efter at mordet er opklaret.
Et andet historisk højdepunkt, som er et besøg værd, er Dueholm Kloster i Nykøbing. Det blev grundlagt i 1371 af Johanniterordenen og er det ældste, velbevarede bygningsværk i byen. I dag er klostret et museum, som formidler kulturhistorien på Mors genem skiftende udstillinger. Gå en tur langs havnen i Nykøbing og slap af oven på museumsbesøget. Nyd stemningen i havnen i en af mange hyggelige restauranter.
Sneglehuset i Thyborøn er noget ganske særligt, og allerede udefra byder der sig et overraskende syn: Sneglehuset er kunstfærdigt dekoreret med millioner af muslingeskaller, og muslingedekorationen går videre i forskellige mønstre inde i huset. Her findes den største samling af flaskeskibe og snegle i hele verden. Den dag i dag er det forbavsende at se, hvordan de detaljerede miniatureskibe kommer ind i flasken. Tæt på Sneglehuset ligger Tyborønfæstningen med cirka 100 bunkere fra 2. verdenskrig.

Andre feriemål i Nordjylland

  • Helligsø: Hvis I holder ferie i Helligsø, kan I opleve Limfjorden, som ligger lige i nærheden, men der er heller ikke langt til Vesterhavet. Ydby Hede kirkegård, som ligger direkte på heden, rummer den største samling af kæmpehøje fra oldtiden og er et populært turistmål.
  • Hvalpsund: Området omkring Hvalpsund egner sig perfekt til en aktiv ferie med surfing, golf, lystfiskeri, vandre- og cykelture. Men kig også indenfor hos en af de mange kunsthåndværkere og se, hvordan de arbejder. Køb eventuelt et stykke håndarbejde til at tage med hjem.
  • Skive: Den livlige by Skive byder på shopping og hyggelige cafébesøg i byens centrum. Forkæl jer selv med de lokale specialiteter i en af de mange restauranter og nyd frisk fangede muslinger og fisk fra Limfjorden.
  • Virksund: Benyt vandrestierne og gå på opdagelse i det fredede område Ulbjerg Klint i nærheden af Virksund - eller besøg Virksund Ravsliberi og se, hvordan man bearbejder rav.