Sommerhusudlejning.com
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Tryghedspakke Tryghedspakke ? 40 års erfaring 40 års erfaring
 

Sommerhusudlejning Helligsø

Helligsø ligger på Sydthy ved Limfjorden kun få kilometer fra Vesterhavet

Sommerhusområdet Helligsø ligger i den nordvestlige del af Nissum Bredning i Limfjorden. Ud over sommerhusudlejning, byder området omkring Helligsø også på en afvekslende natur. Der er en stor forskel mellem det barske og vindblæste kystlandskab ved Vesterhavet, og den frodige natur omkring Limfjordens forholdsvis rolige vande. Begge landskabstyper byder på mange smukke naturoplevelser og gode muligheder for aktiviteter. Et ophold i privat sommerhus ved Helligsø er den ideelle basis for lystfiskere og naturelskere. Byen Hurup Thy ligger kun 10 minutters kørsel nord for Helligsø. Her har I gode indkøbsmuligheder i en smuk lille handelsby, hvor der er spisesteder, butikker, specialforretninger og supermarkeder.

Naturen i Helligsø ved Limfjorden

Ferieområdet Helligsø er omgivet af Limfjorden mod vest og syd og marker og landbrugsejendomme mod nordvest, nord og øst. Her ved den vestlige Limfjordskyst blæser der en konstant vind. Når I bor i privat sommerhus ved Helligsø, er I i en afstand af 10 km omgivet af vand til alle sider. Hvis I hjemmefra bor i storbyen er Helligsø det perfekte feriemål. Vesterhav og Limfjord betyder natur, frisk luft, en rig flora og fauna, strande og fisk. Besøg naturområderne Fladesø og Ørum Sø, som ligger fra jeres sommerhus kun 10 km mod nordvest. Agger Tange mod vest er et spændende kystområde, hvor I kan se mange høfder, som skal forhinde havet i at tage for store bidder af klitterne, der beskytter Limfjorden mod det barske Vesterhav.

Sommerhuse og sommerhusudlejning

Området med sommerhuse i Helligsø ligger 1 km syd for landsbyen i smukke omgivelser. De mange private sommerhuse ligger i et bredt bælte langs stranden vest for hovedvej 11. Fra vores private sommerhuse er der aldrig længere end 300 meter til stranden. Det er ikke dyrt at booke et privat sommerhus ved Helligsø. I Helligsø kan I leje billige sommerhuse gennem sommerhusudlejning.com. De enkelte sommerhuse er meget forskellige, og kan være bygget af træ eller mursten. Et sommerhus til en favorabel lejepris er altid inddelt i stue, køkken, bad og soveværelse og ofte børneværelse. Alle sommerhuse er indrettet med møbler og det nødvendige inventar til et vellykket ferieophold. Mange sommerhuse har også brændeovn, som giver ekstra hygge på en kølig forårs- eller efterårsaften. Lystfiskerne kan her ved Limfjorden leje lystfiskerhuse med udendørs renseplads og kummefryser gennem sommerhusudlejning.com.

Aktiviteter og attraktioner

Oldtidskirkegården Ydby Hede som ligger 6 km fra Helligsø er Danmarks største samling af kæmpehøje. Besøg Limfjordscentret i Doverodde som er en 150 år gammel, men meget velbevaret købmandsgård. Her får I et autentisk indtryk af købmandsgårdens rolle i gamle dage. På 2. sal i bygningen er der skiftende udstillinger. Oplev den storslåede udsigt over landskabet fra den 37 m høje tidligere kornsilo i Doverodde. Doverodde ligger kun 10 minutters kørsel fra Helligsø. Thy er rig på naturoplevelser, interessante museer og gallerier med spændende udstillinger af lokale kunsthåndværkere. Tag en tur med børnene til Frilandsmuseet Hjerl Hede, som på en smuk måde genspejler livet i Danmark for 150 år siden. Gå på en tidsrejse og oplev hvordan det var dengang at være fæstebonde under en godsejer. I kan også se eksempler på hvordan landhåndværkere levede. Mød også præsten og degnen fra en svunden tid. Præsten var en veluddannet mand med mange opgaver. Se de mange husdyr og observer hvordan man arbejdede med Skov-, hede- og mosebrug. I Hjerl Hede kan I gå endnu længere tilbage i tiden og se en rekonstruktion af en stenalderboplads fra omkring 2800 f. Kr. Når I bor i sommerhus i Helligsø er der mange udflugtsmuligheder. Besøg som noget nyt nogle af de mange flotte kirker der ligger på Limfjordsøen Mors. Tæbring Kirke ligger helt ude ved kysten til Dragstrup Vig. Fra kirken har I en imponerende udsigt udover Limfjorden. Kirken er bygget af kvadersten i 1100-1200, og den har ingen tårn. Agerø Kirke ligger knejsende og højt på Agerø med en flot udsigt over Limfjorden. Kirken, der er forholdsvis lille, blev indviet i 1908. Agerø Kirke har en charmerende indretning og et gyldent kors. Jørsby Kirke er en smuk lille, gotisk teglstenskirke som blev bygget i 1400-tallet. Her kan I beundre 2 flotte træskærerarbejder. Den ene er Sct. Mikael og Dragen fra omkring 1250 og Maria med Jesusbarnet fra omkring 1500. Det flotte alterbillede blev lavet af Chr. Dalsgaard i 1866.