Sommerhusudlejning.com
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Tryghedspakke Tryghedspakke ? 40 års erfaring 40 års erfaring
 

Sommerhusudlejning Kølkær

Lej sommerhus i Kølkær midt i Jylland og vær omgivet af dejlig og frodig natur

Midt i det grønne Jylland, tæt ved Søbys gamle brunkulslejre, Søby Sø og byerne Ikast og Herning, ligger landsbyen Kølkær. Her kan I nyde den afvekslende natur, udforske de gamle brunkulslejre, bade i Søby Sø, fiske i nogle af de mange omkringliggende åer og søer, eller I kan tage på udflugt til en af de nærliggende seværdigheder. Der er sommerhusudlejning, indkøbsmuligheder og spisesteder, som for eksempel Cafeteriet i Kølkær. Landsbyen ligger tæt på både Ikast, 11 km mod nord og Herning, 14 km mod nordvest, som begge tilbyder interessante seværdigheder, aktiviteter, samt gode indkøbs- og shoppingmuligheder på gågaden. Lystfiskere har gode muligheder i Skjern Å, samt søerne og fiskesøer i området. Når I bor i sommerhus ved Kølkær, har I en central beliggenhed i forhold til de mange aktiviteter og seværdigheder, som venter på jeres besøg. Herning Kunstmuseum, Koldsø ved Hjøllund i øst, Museumsbanen ved Vrads Sande, Herregården Clasonsborg, Søby Brunkulslejer, Skjern Å, Hesselvig Plantage, Jyllands Park Zoo og Momhøje Naturcenter befinder sig alle indenfor ½ times kørsel fra jeres sommerhus ved Kølkær.

Oplev naturen omkring Kølkær i Jylland

Ferieområdet Kølkær er omgivet af Hareskov i vest og Søby Sø og Fasterholt Plantage i syd. Mod øst befinder Nørlund og Gludsted Plantager sig, mens byen Ikast befinder sig i nordlig retning. Brunkulslejrene i Søby, som sidst i fyrrerne og frem til halvfjerdserne var med til at forsyne det meste af Danmark med kul, består i dag af 3000 tdr. land med enestående natur, søer, brunkulsgrave og et museum, som er indrettet i en af de oprindelige boliger. Omkring Kølkær er der hedeområder, støre skovområder, mange store og små søer og en del vandløb, især Skjern Å mod syd. Borris Hede som ligger i Skjern området, og ca. 40 km vest for Kølkær, er med sine over 4700 ha landets største samlede hedestrækning. Hedens lyngarealer bliver kun afbrudt af Omme Å-dalen, plantagerne samt nogle træer hist og her. Så der er mulighed for lange vandreture i hedeområdet. Naturområdet Skjern Enge som ligger vest for Borris, består overvejende af enge, vådområder og Hestholm Sø. Skjern Å snor sig igennem landskabet syd for Kølkær og mod vest gennem Skjern Enge, og ender sin vej i Ringkøbing Fjord sydvest for Skjern. Det er en vandrig å, som bliver besøgt af mange lystfiskere fra ind- og udlandet.

Billig sommerhusudlejning i jyske Kølkær

De billige sommerhuse ved Kølkær ligger i et 600 x 600 meter bredt område øst for landsbyen. Her ligger et sommerhus på grønne sommerhusgrunde omgivet med buskads og er omgivet af træer. Nyd den friske landluft under jeres ophold i et privat sommerhus. Hvis I gerne vil holde en ferie i privat sommerhus tæt ved bebyggelser og alligevel ikke for langt fra Midtjyllands maleriske hedeområder, er I lige på det rette sted i Kølkær. Der er korte afstande fra jeres sommerhus i Kølkær til byerne Herning, Skjern, Videbæk, Ikast og Brande, samt til naturområderne ved Silkeborg, landtangen Holmsland Klit ved Vesterhavet og de jyske hedeområder. Vores sommerhuse kan være lidt forskellige i størrelse, byggestil, prisklasse og indretning, men alle sommerhuse er af ejeren indrettet med pæne møbler, moderne køkkenudstyr, hårde hvidevarer og havemøbler. I vil opdage, at der ikke mangler noget til en vellykket ferie. I behøver kun selv at sørge for sengelinned, håndklæder, sæbe, opvaskemiddel, og toiletpapir. Mange af de private sommerhuse i kølkær bliver lejet ud til billige priser gennem sommerhusudlejning.com. I kan leje et sommerhus til en Miniferie med rengøring inkluderet eller ugevis gennem sommerhusudlejning.com i området. Prøv et 2-ugers Sparferie ophold udenfor højsæsonen og opnå gode rabatter, men også vores Last Minute tilbud er meget populære hos vore feriegæster. I har således mulighed for at finde et luksus sommerhus med spa og internet til billige penge, også i højsommeren. Når I bor i sommerhus i Danmark har I altid den fordel, at I nemt kan komme langt omkring med bilen, og vores ankomst er udenfor sæsonen valgfri. Hvis I gerne vil tage jeres hund med på ferie, kan I gennem sommerhusudlejning.com finde et passende sommerhus til rimelige priser, som er egnet til et ophold med hund.

Aktiviteter når I er i sommerhus i Kølkær

Besøg 'hedens hovedstad', den hyggelige handels- og messeby Herning, der bl.a. er kendt som tekstil-, messe- og kulturby. Her finder I en lang række gallerier, Steen Steensen Blicher Museet, gode shoppemuligheder samt diverse spisesteder og caféer. Til Herning er der kun 14 km. Hedelandsmuseet lige syd for Kølkær viser en mindre samling af gamle landbrugsmaskiner og husgeråd. Skarrild Kirke, 17 km fra Kølkær, er en af Danmarks ældste kirker, og på kirkegården ligger engelske piloter fra et nedskudt krigsfly begravet. I Skarrilds omgivelser, ned til Karstoft Å, finder I den tidligere herregård Skarrildhus, der i dag er smukt restaureret. Her findes desuden en rododendronpark og en idyllisk, gammel vandmølle. Oplev folkeminder og krigshistorie på Skarrild-Karstoft Museum og Lokalarkiv. Området er desuden rigt på stengrave, jættestuer og dysser fra den yngre stenalder. Tag en tur med en svæveflyver fra Svæveflyvepladsen i Arnborg. Det er en fantastisk oplevelse at se det hele ovenfra. Brunkulslejrene i Søby, som sidst i fyrrerne og 30 år frem var med til at forsyne det meste af Danmark med kul, liggger i gåafstand fra Kølkær. Området består i dag af 3000 tdr. land med enestående natur med søer, brunkulsgrave og museet, som er indrettet i en af de gamle boliger. Besøg også Haunstrup Brunkusleje som ligger midt i mellem Videbæk og Herning i øst, og ca. 2 km derfra befinder Jyllands Park Zoo sig, som er en dejlig oplevelse for hele familien.