Sommerhusudlejning.com
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Tryghedspakke Tryghedspakke ? 40 års erfaring 40 års erfaring
 

Sommerhusudlejning Haurvig

Vælg sommerhus i Haurvig og nyd den fine sandstrand

Haurvig ligger på landtangen Holmsland Klit, som skiller den rolige Ringkøbing Fjord fra det barske Vesterhav. Det er et rekreativt og hyggeligt feriemål for hele familien, og kendt for sommerhusudlejning. I dette område har der for 400 år siden været et gennembrud, og man kan i dag se resterne af den tilsandede rende. Stranden i Haurvig er en fin hvid sandstrand, hvor børnene kan have det sjovt med sandslottebyggeri og boldspil. Foruden solbadning og drageflyvning kan I også gå ture gennem klitlandskabet og baglandet. Ved landevejen i Haurvig kan I se et af de gamle sømærker på klitterne, som før i tiden har hjulpet søfolkene til at kende deres position på havet. De var en slags fortidens GPS. Sømærket er i træ og placeret på en høj klit ud mod havet. I Årgab som ligger 3 km fra Haurvig, er der et vandland, tennisbaner, minigolf, en surfskole, et ridecenter og en købmandsbutik, hvor I kan købe ind til jeres sommerhus. I Hvide Sande har I gode indkøbsmuligheder og I Ringkøbing kan I også gå på shoppingtur i gågaden.

Naturen i Haurvig

Området omkring Haurvig er et typisk klit- og naturlandskab. Syd for Haurvig ligger sommerhusområdet Skodbjerge og mod nord ligger Nørre Haurvig samt Ferieområdet Årgab. Det er spændende at se slusen i Hvide Sande, som skiller Vesterhavet fra den stille Ringkøbing Fjord. Når I fra Haurvig kigger mod sydøst, så får I øje på Fuglereservatet Tipperne, som ikke kun tiltrækker fuglene men også mange ornitologer og fugleinteresserede. Der er flere fugletårne, som gør det nemmere for jer at overskue området. Blåbjerg Klitplantage som ligger syd for Nymindegab, er et flot og stort skovområde, der strækker sig helt ned til Henne Strand. I Plantagen er der markerede vandre- og cykelstier, som fører jer gennem den afvekslingsrige natur.

Sommerhuse og sommerhusudlejning i Haurvig

Landtangen Holmsland Klit er ved Haurvig kun 1,2 km bred, så der er fra ingen af de mange private sommerhuse længere end 1 km til vandet. Den store fordel ved at bo i privat sommerhus er, at I bor midt i den smukke natur omgivet af klitlandskab og fjord, og så bestemmer I for resten det hele selv. I har den smukke natur lige foran døren og det er kun jer der bestemmer om I vil ligge under parasollen og læse en god bog, om I vil bade ved stranden eller om I vil shoppe i en af de større byer i området. At holde ferie i sommerhus i Haurvig kan gøres ret billigt i forhold til mange andre ferieformer, da der i et sommerhus er plads til flere generationer eller vennepar. Gennem sommerhusudlejning.com kan I leje et billigt sommerhus, som er indrettet med alt det I har brug for. I mange af disse sommerhuse er der også legeredskaber for børn, internet og en brændeovn, som giver ekstra hygge på en kølig aften. Tag af sted Last Minute og få op til 40 % i rabat på selv velbeliggende sommerhuse.

Aktiviteter og attraktioner

Haurvig er kendt for sin gamle søredningsstation og den hvidtkalkede kirke. Den historiske Redningsstation er fra 1860. Den hvidkalkede Haurvig Kirke med rødt tegltag fra 1869 er smukt beliggende ned mod fjorden i et åbent naturlandskab. Ved siden af kirken ligger den hyggelige Kirkehavnen, som fører direkte til Ringkøbing Fjord. Den berømte gård af strandfogeden, Abelines Gård er i dag et museum, som viser den besøgende hvor barsk livet her ved vestkysten har været for 150 år siden. Fra klitterne ved den velbevarede bygning har I en flot udsigt over Ringkøbing Fjord. Ringkøbing Fjord byder på gode betingelser for uøvede windsurfere og i Årgab, som ligger få km fra Haurvig, er der en surfskole. De der gerne vil fiske, har gode muligheder fra molen i Hvide Sande eller i Put & Take fiskesøen i Årgab. Hvide Sande er en meget livlig ferieby, som har Danmarks 5. største fiskerihavn samt museer, diskoteker og restauranter. I byen oplever I en blanding af livlig aktivitet og stille charme. I Hvide Sande arrangeres der om sommeren desuden fiskeriauktioner for turister. Ringkøbing Fjord er det perfekte område for windsurfere, for vindforholdene er optimale, og hvis I gerne vil lære at stå på et surfbræt, så er der mulighed for det i en af de mange surfskoler her ved fjorden, som for eksempel i West Wind Surfplads Syd i Årgab. Under jeres ophold i privat sommerhus i Haurvig er der ikke langt til den populære Bork Vikingehavn, som ligger også ved Ringkøbing Fjord, kun få km fra Hemmet. Det over 1000 år gamle sted har en udstilling om Vikingerne og kan fremvise en del vikingeskibe.