Sommerhusudlejning.com
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Tryghedspakke Tryghedspakke ? 40 års erfaring 40 års erfaring
 

Sommerhusudlejning Hoven

Hoven er en lille, hyggelig og aktiv landsby i den smukke, vestjyske natur

Den charmerende landsby Hoven i Vestjylland er omgivet af smukke, uforstyrrede hedelandskaber. Byen ligger 17 km øst for Tarm og er omgivet af hede, plantager, et utal af åer, marker, grønne områder og små skove. De mange åer og søer i området giver gode betingelser for lystfiskere. Hoven har sit eget landsbymuseum og tæt ved byen pryder det imponerende Heimdal Gods i landskabet. Hoven er desuden kendt for sommerhusudlejning, sin kartoffelproduktion og sit store dambrug, hvor der bliver opdrættet ørreder. Ellers er der et plejehjem, en friskole, en idrætshal og et maskinværksted i landsbyen. I kan købe dagligvarer i landsbyen og spise på Hoven Kro. I Skjern mod nordvest og Grindsted som ligger i sydøstlig retning, er der gode indkøbsmuligheder og med en del butikker, som indbyder til lidt shopping. Hoven ligger midt i et smukt vestjysk naturlandskab, og er omgivet af en del aktivtetsmuligheder og seværdigheder. Skjern Enge, Ringkøbing Fjord i vest, Legoland mod sydøst, Ølgod Put & Take, Mejerimuseet Hjedding Andelsmejeri i Ølgod, Vestjyllands Kunstmuseum i Tilstrup mod sydvest, Momhøj Naturcenter mod nord og Brande Golfklub befinder sig alle indenfor ½ times kørsel fra det lejede sommerhus i Hoven. Der er gode bademuligheder ved Skaven Strand, som ligger ved Ringkøbing Fjord, ca. 30 km mod vest.

Naturen omkring Hoven i Vestjylland

Landsbyen Hoven er omgivet af Kårkær Plantage i syd og Søndergrene Plantage i nord. I østlig retning ligger Omme Å dalen og Skovsende Plantage, og tæt ved Ringkøbing Fjord ligger Hemmet Fiskesø mod vest. Lystfiskere har gode betingelser i området omkring Hoven. Der er den populære Skjern Å, Ølgod Put & Take, Omme Å, Stauning Put & Take, Skaven Fiskesø og en del søer i området som indbyder til lystfiskeri. Der er også gode muligheder for golfere, fordi Dejbjerg Golfklub mod nordvest, Gyttegård Golfklub efter Grindsted i sydvest og Ølgod Golfklub i vest har gode baner i den vestjyske natur. Naturområdet Skjern Enge som ligger mellem Skjern og Tarm, og hvor Skjern Å snor sig igennem landskabet på sin vej til Ringkøbing Fjord, er værd at besøge. Det er et smukt naturområde på 2200 ha, som overvejende består af enge, vådområder, Hestholm Sø, Skjern Å og Omme Å. Kun lidt over ½ times kørsel fra jeres sommerhus i Hoven ligger Naturreservatet Tipperne i sydenden af Ringkøbing Fjord, hvor klyder, rødben, strandskader, kobbersnepper, viber, brushaner og præstekraver har deres ynglepladser. Det er et sandt eldorado for dem der elsker at observere fuglelivet. På grund af de lave og rolige vandforhold i Ringkøbing Fjord er sejlads med kano og kajak meget populært hos de lokale samt hos gæster i sommerhus.

Udlejning af private sommerhuse i Hoven

De fleste sommerhuse i Hoven befinder sig i og omkring landsbyen. Her ligger et typisk sommerhus på grønne grunde med smukke haver. En ferie i privat sommerhus her ved Hoven egner sig godt for jer, der gerne vil holde ferie i naturen, og hvor I aldrig er for langt væk fra beboelser, men væk fra hverdagen og uden at skulle betale alt for dyre priser. På en ferie i sommerhus bestemmer I farten og kan selv tilrettelægge jeres ophold efter eget behov. Den centrale beliggenhed i det midtvestjyske gør, at I har skov- og hedeområder lige i nærheden, hvor I kan gå ture eller tage på opdagelse med cyklen. Et sommerhus i Danmark er som regel indrettet med stue, køkken, soveværelse og bad, samt evtl. ekstraværelse. Mange af disse private sommerhuse har også havemøbler, legeredskaber for børn i haven, samt en brændeovn. Mange private sommerhuse i Vestjylland er gennem de seneste år blevet renoveret og moderniseret, og fremstår som energivenlige og indbydende for alle nationaliteter. Ferieboligens have og terrasse er det ideelle sted, hvor I kan hygge jer med familien om aftenen og nyde aftensmaden mens solen går på hæld. I kan altid leje et billigt sommerhus gennem sommerhusudlejning.com, og hvis I gerne vil tage hunden med på ferie i sommerhus, kan det også lade sig gøre. Prøv en 2-ugers Sparferie udenfor hovedsæsonen hos sommerhusudlejning.com og få gode rabatter. Hvis det bliver nødvendigt, så er der en dyrlæge i Ølgod til jeres hund.

Seværdigheder og udflugter i Vestjylland

På Hoven Landsbymuseum kan I se udstillinger om den vestjyske natur og om hvordan den fattige hedesogn har udviklet sig til en velfungerende landsby. På Grindsted Museum kan I lære mere om lokalområdet og dets historie. Grindsted har desuden et Besættelsesmuseum, hvor I kan få indblik i besættelsestidens dagligdag. Besøg også Museumsgården Karensminde ved Grindsted. I kan undersøge den gamle gård i ro og mag eller opleve de travle aktivitetsdage med mange gæster her på stedet. Tag på udflugt til Skjern og besøg Skjern Vindmølle og Hattemagerens Hus. Der er også mulighed for adspredelse i Skjern Bowlingcenter. Skjern Å Museum fortæller om Skjern Å Projektet. Der er også mulighed for at besøge Ølgod Museum. Ølgod Museum fører jer over 150 år tilbage til en helt anden verden. Dengang måtte også de større børn arbejde med at passe de små søskene, vogte får eller stå tidligt op om morgen for at malke dyrene i en mørk og kold stald. Mejerimuseet Hjedding Andelsmejeri i Ølgod er Danmarks første andelsmejeri. Besøg med jeres små børn Bork Legeland som er et indendørs legeland. Det er en sjov oplevelse for hele familien. I kan også kigge ind i Dejbjerg Jernalder, som er et levende museum om jernaldertiden og istiden. Skarrild Hus der en flot herregård som ligger øst for Sønder Felding mod nord. Lej sommerhus i hyggelige Hoven i Vestjylland.