Sommerhusudlejning.com
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Tryghedspakke Tryghedspakke ? 40 års erfaring 40 års erfaring
 

Sommerhusudlejning Kibæk

Kibæk er omgivet af smukke hedelandskaber og ligger syd for Herning

Den lille provinsby Kibæk består kun af to handelsgader, men er omgivet af en dejlig og frodig natur med hede, skove og åer. Det er et ideelt feriemål for lystfiskere og andre, som kan lide at opholde sig i naturen og i sommerhus. I Kibæk er der mulighed for indkøb af dagligvarer til jeres feriebolig. I Herning finder I udover interessante seværdigheder også gode indkøbs- og shoppingmuligheder samt spisesteder og caféer. Hvis I gerne vil opleve vesterhavets smukke strande og klitterne, så er der ca. 50 km til Søndervig, som er en af Vestkystens populære badebyer. Områdets centrale beliggenhed i Jylland betyder, at der er korte afstande til aktiviteter, udflugtsmål og flere spændende byer. Danmarks Fotomuseum i Herning, Jyllands Park Zoo i nord, Skjern Vindmølle i vestlig retning, Uhre Købmandsgaard i sydøst, Hattemagerhuset i Tarm, Søby Brunkulslejer i øst og Skinnecykelbanen mellem Herborg og Skjern befinder sig alle indenfor 30 minutters kørsel fra Kibæk. Golfere har ikke langt til Herning Golfklubs bane øst for byen, Åskov Golfklubs bane ved Sønder Felding og Dejbjerg Golfklubs bane øst for Kibæk.

Den frodige natur ved Kibæk i vestjylland

Kibæk er omgivet af skovområderne Høgildgaard, Harreskov og Birkebæk i øst og Momhøj Plantage i nord. Vest for Kibæk ligger Bjørslev-Thyras Plantage, mens Hårkær Plantage ligger i syd. Ved de naturskønne hedearealer og skoven ned til Karstoft Å finder I den tidligere herregård Skarrildhus, der i dag er smukt restaureret og omgivet af en dejlig, romantisk park. På stedet findes desuden en rododendronpark og en idyllisk, gammel vandmølle. Her i hjertet af Danmark venter en storartet natur og et stort udvalg af oplevelser på jer. Det forholdsvis flade landskab i området egner sig godt til en ferie med ridning, vandring og cykling, som bringer jer helt tæt på naturen. Borris Hede som ligger i Skjern området, øst for Kibæk, er med sine over 4700 ha landets største samlede hedestrækning. Hedens lyngarealer bliver kun afbrudt af Omme Å-dalen, plantagerne samt nogle piletræer og fyrretræer her og der. Hvis I gerne vil se på fugle, så skal I besøge fuglereservatet Tipperne, som ligger i den sydlige del af Ringkøbing Fjord. Her kan I fra flere fugletårne observere de mange forskellige fuglearter. Silkeborgegnen kan med sine smukke søer og Danmarks eneste flod, Gudenåen, byde på en hel del gode naturoplevelser, deriblandt gåture, en dukkert i en af søbadene på en varm sommerdag, sejlture på søerne, en fisketur eller en tur i kano. Både Dejbjerg Hede og Dejbjerg Plantage har et godt stisystem, som fører jer gennem det smukke landskab. Også naturområdet Skjern Enge som ligger mellem Skjern og Tarm, hvor Skjern Å snor sig igennem landskabet på sin vej til Ringkøbing Fjord, er et besøg værd. Flere og flere lystfiskere lejer et privat sommerhus gennem sommerhusudlejning.com, fordi lystfiskere finder gode betingelser her i Midtjylland. I søerne Rørbæksø, Kulsø og Nedersø kan I gøre en god fangst.

Stort udvalg af ferieboliger her i midt- og vestjylland

Feriebyen Kibæk skaber en flot ramme omkring en ferie i privat sommerhus. Kibæk er omgivet af moser, hedelandskab, og et åbent landskab som indbyder til vandreture, cykling og ridning. I Kibæk er der en del sommerhuse og ferielejligheder i maleriske omgivelser, som I kan leje til billige penge gennem sommerhusudlejning.com. Her kan I til alle årstider nyde naturen og udendørsaktiviteter, samt muligheden for udflugter til seværdighederne i området. I området omkring Kibæk finder I billige sommerhuse i forskellige størrelser og skønne beliggenheder. Lystfiskere er helt vilde med det Midtjyske og Skjern Å, og man er begyndt med at indrette sommerhuse specielt som lystfiskerhuse. Hos sommerhusudlejning.com kan I leje et lystfiskerferiehus, som er indrettet med renseplads udenfor og en kummefryser til jeres fisk. Skjern Å er kendt for sin gode laksebestand hvoraf nogle eksemplarer kan nå op til 20 kg. Gennem sommerhusudlejning.com kan I leje et almindeligt privat sommerhus til hele familien til billige penge. Ejerne har som regel gjort meget ud af indretningen, da det oftest også benyttes privat. Alle feriehuse er indrettet moderne med alle fornødne foranstaltninger. Herunder alt nødvendigt køkkenudstyr, moderne bad og gode soveforhold. Mange ferieboliger har også en syd- eller vestvendt terrasse, hvor I kan nyde den danske sommer. I ferieområdet Kibæk kan I holde en Miniferie eller leje et privat sommerhus i flere uger. Billige sommerhuse finder I med vores Last Minute service, eller med et 2 ugers ophold udenfor sæsonen.

Seværdigheder i nærheden af Kibæk i vestjylland

Oplev folkeminder og krigshistorie på Skarrild-Karstoft museum og lokalarkiv, ca. 7 km mod syd. Besøg 'hedens hovedstad', den hyggelige by Herning, der bl.a. er kendt som tekstil-, messe- og kulturby. Her finder I en lang række gallerier, Steen Steensen Blicher Museet, forlystelsescentret 'Baboon City', butikker og spisesteder. Det tager kun 15 minutter at køre til Herning. Brunkulslejrene i Søby, ca. 15 km mod sydøst, som sidst i fyrrerne og frem til halvfjerdserne var med til at forsyne det meste af Danmark med kul, består i dag af 3000 tdr. land med enestående natur, brunkulsgrave og et museum, som er indrettet i en af de oprindelige boliger. Dejbjerg Jernalder er et jernaldermuseum med rekonstruktioner af huse, vogne og meget mere. Der er også udstillinger af jernaldergenstande samt levendegørelse af jernalderfamilier, håndværk og aktiviteter i sommerperioden. Her kan I bl.a. skyde med jernalderbue samt fremstille lædervarer og træredskaber. Hvis I gerne vil have lidt adspredelse, kan I besøge Herning Bowlinghal. Herning Gokartcenter er et indendørs gokart center, som arrangerer forskellige former for løb med op til 8 go-karts på banen ad gangen. Besøg også Haunstrup Brunkusleje som ligger midt i mellem Videbæk og Herning i øst. Kun 2 km derfra befinder Jyllands Park Zoo sig, som er en oplevelse for hele familien. Momhøje Naturcenter med sin flotte naturlegeplads ligger sydøst for Videbæk. Udenfor byen Stauning, ligger Danmarks Flymuseum på den internationale Flyveplads Stauning Airport. Flyvepladsen har en asfaltbane på hele 1570 meter. Danmarks Flymuseum er et flyvende museum, hvor I kan se over 40 veteranfly fra Danmark og udlandet. Besøg også Ringkøbing by som er en idyllisk købstad fra 1400 tallet. Gå en tur gennem en charmerende by med brolagte gader og stræder, smukke gamle byhuse og købmandsgårde. Der venter masser af oplevelser, når I vælger sommerhus i vestjylland.