Sommerhusudlejning.com
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Tryghedspakke Tryghedspakke ? 40 års erfaring 40 års erfaring
 

Sommerhusudlejning Avernakø

Avernakø er en dejlig ferieø, som ligger midt i det Sydfynske Øhav syd for Faaborg

Den grønne ø Avernakø ligger kun 7 km syd for handels- og havnebyen Faaborg, som har en færgeforbindelse til øen. Sejltiden varer 25 minutter direkte fra Faaborg og ca. 60 minutter via Lyø når der sejles trekantsejlads. Avernakø dækker et areal på ca. 6 km2, den er 8 km lang og har ca. 111 indbyggere. Avernakø er vel nok en af det Sydfynske Øhavs mest besøgte øer. Det er det perfekte feriested for dem, der ønsker en ferie i sommerhus med absolut ro og fred omgivet af bakker, hav og masser af frisk luft. På Avernakø er der et spisested og en købmandsforretning, hvor I kan købe ind til jeres ophold i sommerhus eller ferielejlighed. Her er der også mulighed for at købe frisk bagt brød og rundstykker. I kan måske få lov til at købe en frisk fanget fisk hos fisker Laurits. Der er dog mange gode indkøbs- og shoppingmuligheder i handelsbyen Faaborg. Der ligger en lille pæn sandstrand med badebro 200 meter øst for området med private sommerhuse. På Avernakø er der to lystbådehavne Avernakø Bådehavn og Korshavn Bro. Avernakø Kirke stammer helt tilbage fra 1536. Om sommeren er der altid hyggestemning hos købmanden og på lystbådehavnen.

Naturen på Avernakø

På Avernakø er der tre små landsbyer, en del marker men også uopdyrket land med moser og småskove. Rundt omkring øen er der strandenge og fine udsigter fra øens mange bakker. Avernakø blev sidst i 1930érne forbundet med øen Korshavn med en dæmning, så der i dag er godt og vel 19 km kyststrækning. Nyd den smukke natur på øen, hvor I kan observere tornfalke og høge. Lystfiskere har gode fiskemuligheder ved kysterne omkring øen især om efteråret. Her kan I altid finde havørreder og læ for vinden. På Avernakø bliver der for det meste holdt geder, høns, ænder, heste og højlandskvæg. Der er også lidt erhvervsfiskeri i området. De der elsker naturen, kan nyde dyrelivet og den smukke natur i vådområderne ved Hovedsøen på nordøen, vest for lystbådehavnen.

Sommerhuse og sommerhusudlejning på Avernakø

Området med både billige sommerhuse og luksus sommerhuse på Avernakø ligger kun 700 meter syd for færgelejet, som forbinder øen med Faaborg. Et almindeligt billigt sommerhus på Avernakø er inddelt i stue, soveværelse, køkken med hvidevarer og bad. Disse sommerhuse er for det meste indrettet med ejerens personlige effekter, men der er alt det I har brug for til en dejlig ferie. De fleste sommerhuse har en malerisk placering i det kuperede landskab omgivet af prydbuske og træer. I kan også leje en ferielejlighed på øen til rimelige priser. Her på Avernakø er der hverken gadelarm eller fabriksstøj, der forstyrrer jeres ferie men kun lyden af de små bølger ved stranden og duften af hav, landbrug og blomster. Mange vælger sommerhusudlejning på Avernakø udenfor sæsonen, hvor der er helt stille, og det er nemt at finde billige sommerhuse. Gennem sommerhusudlejning.com kan I altid leje et privat sommerhus til billige penge på Sydfyn og det Sydfynske Øhav.

Aktiviteter og attraktioner

Faaborg som kun ligger 6 km nord for Avernakø kan nås med færgen, og turen tager kun 25 minutter. Faaborg har et meget idyllisk købstadsmiljø med brostensbelagte gader, smukke skæve byhuse og gamle købmandsgårde. Den har også en charmerende bykerne og en livlig havn. Desuden en del kunsthåndværkere, mange seværdigheder, gode indkøbs- og shoppingmuligheder og diverse spisesteder og caféer. I de fleste større byer på Fyn er der torvedage, loppemarkeder og festivaler hele sommeren igennem. Hvis I er til jazzmusik, kan I besøge Middelfart Jazz Festival sidst i juli. Herregården Brahetrolleborg som har en meget smuk beliggenhed ved byen Faaborg, danner hvert år rammerne omkring en Heste- og Ponyskue. I har også mulighed for at køre med et veterantog fra Faaborg gennem det smukke sydfynske landskab. Men også Faaborg Folkefestival som bliver afholdt i den 1. uge i oktober er en dejlig musikalsk oplevelse for hele familien. Når I holder jeres ferie i sommerhus på Avernakø har I muligheden for at slappe totalt af eller tage på udflugter rund omkring på Fyn. Ingen besøg på Fyn uden H.C. Andersen. Mange steder på øen, men især i Odense hvor den kendte forfatter er født den 2. april 1805, møder I foranstaltninger, teater og udstillinger til ære for H.C. Andersen. I kan blandt andet besøge hans barndomshjem i Odense. H.C. Andersen var søn af en fattig skomager og flyttede i 1819 til København. Som student rejste han i 1833 for første gang til udlandet. Inden han døde i 1875 i København skrev han 156 eventyr som blev oversat til 160 sprog. De af jer som gerne vil se Fyn fra flere meters dybde kan også tage på dykkertur med båd fra Kerteminde Havn. Besøg den dejlige ferieø Avernakø, og lej et billigt sommerhus til ferien.