Sommerhusudlejning.com
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Tryghedspakke Tryghedspakke ? 40 års erfaring 40 års erfaring
 

Sommerhusudlejning Havndal

Private sommerhuse i Havndal - tæt på smukke Mariager Fjord

Skal ferien holdes i Jylland og er I på udkig efter et privat og billigt sommerhus, er det værd at kigge nærmere på de billige sommerhuse i Havndal. Den gamle stationsby Havndal ligger i et roligt og utrolig naturskønt område, tæt ved Mariager Fjord og omgivet af skov, fjord og frodige marker. Det idylliske landskab tæt ved fjorden indbyder til afslapning samt vandre- eller cykelture. På grund af Havndals centrale beliggenhed er der kun kort afstand til børnevenlige sandstrande, dejlige naturområder, aktivitetsmuligheder og udflugtsmål for hele familien. Der er indkøbsmuligheder og spisesteder i Havndal. De nærmeste større byer er Hadsund og Mariager, som ligger henholdvis 10 og 17 km derfra. I handelsbyen Randers som ligger ca. 38 km mod syd er der både seværdigheder og gode indkøbs- og shoppingmuligheder. Hvis I gerne vil opleve en god sandstrand og feriestemning, så kan det svare sig at køre til badebyen Øster Hurup, som ligger ca. 25 km nord for Hadsund. Der er også en lille sandstrand med lidt sten i Katbjerg ved Mariager Fjord, vest for Hadsund. "Malolorca" er det uofficielle navn for den 1400 meter lange strandø ud for Als i Mariager Fjord. Den lille Ø har en fin sandstrand som er perfekt for de mange badegæster der bor i privat sommerhus nord og syd for Mariager Fjord. Når I bor i sommerhus i Havndal er der ikke langt til de mange seværdigheder og forlystelser i området. Mariagerfjord Golf, Klosterkælderen i Mariager mod vest, Udbyhøj Skanse mod syd, Hadsund Egnssamling & Møllehistorisk Samling, Herregården Visborggård mod nord, Blichers Mindestue i Spentrup nord for Randers, og Galleri SGS i Sødring mod sydøst befinder sig alle indenfor ½ times kørsel fra det ønskede sommerhus i Havndal.

Naturen omkring Havndal

Ferieområdet Havndal er omgivet af Havkær Skov og Mariager Fjord i nord, og Udbyover Sø i øst. I sydlig retning ligger Randers Fjord og i vestlig retning ligger Hou Skov ved Fladbjerg. På nordsiden af Mariager Fjord ligger Havnø Mølle, som er Nordjyllands ældste bevarede vindmølle. Fra den stråtækte mølle, som befinder sig 13 km fra Havndal, har I en usædvanlig flot udsigt over fjorden. Dette milde landskab mellem Mariager Fjord, Randers Fjord og Kattegat, med sine lange, børnevenlige strande skaber den perfekte ramme omkring jeres feriehusophold i Havndal. Området nord for Mariager Fjord består af klitter, kuperet hedelandskab og en del skove. Rosernes by Mariager har mange velbevarede huse med bindingsværk i de små brostenbelagte gader. Nyd en slentretur gennem de små stræder med de gamle huse. Der er mange naturoplevelser omkring Havndal som I kan besøge. Der er Fjordcentret ved Voer Færgested ved Randers Fjord, Glemstrup Sø som ligger syd for Hobro, Kongehøjen ved Voldstedlund, øst for Hobro, Den Italienske Have ved Vester Tørslev og Rebild Skoven med Rebild Bakkerne mod nordvest.

Book et billigt sommerhus Last Minute i Havndal

Mange gæster vælger impulsivt et last minute sommerhus, da det er hurtigt at komme i sommerhus i Havndal. Et sommerhus i Havndal befinder sig i og omkring byen. De ligger på grønne by- eller sommerhusgrunde med flotte haver. De private sommerhuse ved Mariager Fjord kan være forskellige i udseende, isoleringsgrad og prisklasse. Et almindeligt privat sommerhus er inddelt i stue, soveværelse, køkken med hvidevarer og bad. Alle sommerhuse er indrettet efter ejerens personlige valg af møbler, diverse pynt og køkkengrej og service. På trods af disse forskelligheder, indeholder selv et billigt sommerhus alt nødvendigt udstyr til en vellykket ferie. Mange vælger 1 uge i sommerhus, men udenfor højsæsonen vælger flere at holde en 2-ugers Sparferie i Havndal ved Mariager Fjord. Er I rejseklar, så anbefaler vi som nævnt. at I undersøger tilbudende på vores hjemmeside under Last Minute, hvor I kan være heldige at finde selv et luksus sommerhus. Mange feriegæster lejer et privat sommerhus gennem sommerhusudlejning som basis for udflugter her i østjylland.

Seværdigheder og gøremål omkring Havndal

Den gamle Lyshøj Mølle fra 1894 er et af Havndals egnsklenodier. Møllen er stadig i drift og den 4-etagers høje bygning er åben for besøgende. Det smukke og velholdte Overgaard Gods i Havndal er bygget i omkring 1545 og de smukke bygninger kan opleves udefra. Sødringholm Gods fra 1240 ligger lige ved siden af Sødring Kirke fra 1250, som indeholder mange flotte kalkmalerier. Fra jeres sommerhus i Havndal er der 10 km til Sødring. Hadsund Egns Museum ligger i smukke omgivelser, 10 km fra det lejede sommerhus, og rummer udstillinger, der fortæller om egnens historie. Oplev den idylliske gamle købstad Mariager, ca. 17 km mod vest. Byen er kendt for fjorden, sine roser, smukke haver, gamle skæve bindingsværkshuse og brostensbelagte gader. Her finder I også Danmarks Saltcenter, som er Skandinaviens eneste turistattraktion med råstoffet salt som tema. I kan fra havnen i Mariager også køre en tur med et Museumstog til Handest. En dags ophold på Fjordcentret ved Randers Fjord byder på mange naturoplevelser. Her kommer I tæt på naturen, krabberne og andre havets dyr. Det lokalhistoriske Museum Sødisbakke i Mariager giver jer et indtryk af beboernes håndarbejder fra 1940 og indtil i dag. Her kan I se hvordan man væver, stikker, binder børster og laver træudskæringer. Besøg også Hadsund Egnssamling, hvor I kan lære noget om, hvordan lokalsamfundet mellem hav og fjord har udviklet sig siden reformationstidens begyndelse i 1536. Oplev den farverige udstilling i Hobro Glasmuseum. Markedsdage, vandfestival, musikoplevelser, kunstudstillinger, loppemarkeder og foredragsrækker er nogle af de mange aktiviteter som I kan opleve om sommeren i Hadsund og Mariager. For golfere er der en god bane på Mariager Golf. Handelsbyen Randers mod syd byder på mange spændende butikker og især Randers Regnskov i nærheden af banegården, som er en oplevelse for hele familien. Hold ferie i privat sommerhus omkring naturskønne Mariager Fjord i Østjylland.