Sommerhusudlejning.com
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Tryghedspakke Tryghedspakke ? 40 års erfaring 40 års erfaring
 

Sommerhusudlejning Læsø, Østerby

Østerby er en charmerende og aktiv havneby med butikker, restauranter, skønne sommerhuse og en dejlig badestrand.

Den hyggelige Østerby ligger på Læsøs nordøstkyst. Her kan I opleve en charmerende atmosfære omkring byens havn, hvor både lystbåde og fiskekuttere holder til. Byens butikker og spisesteder er også centreret omkring havnen og lige vest for havnen ligger byens badestrand. Ved havnen finder I også en meget stor legeplads. I kan også benytte et nyt område med terrasser og en stor petanquebane ved havnen.
Hos den lokale fiskehandler kan I hver dag købe dagens fangst fra de lokale fiskekuttere.
Østerbys sommerhuse ligger tæt ved kysten eller lidt inde bagved, godt skjult i de grønne omgivelser.

- Læsø, Østerby

I Østerbys havn kan I se snurrevodskutteren FN 162 Ellen, som er en del af Læsø Museum. Kutteren blev bygget på Læsø i 1906 og sejler stadig med jævne mellemrum.
Den 7.000 m2 store Læsø Rhododendronpark i udkanten af Østerby er en smuk og velplejet have med ikke mindre end 2.000 rhododendronplanter samt en lang række spændend og sjældne træer. Oplev haven i forsommeren, hvor den blomstrer i alle regnbuens farver.
Omkring 1 km bag byen ligger tanghuset Hedvigs Hus, som er et helt almindeligt Læsøhjem fra omkring 1850. Tanghuset er nænsomt restaureret af Læsø Museum og fremstår i dag med intakt tangtag og bindingsværk af drivtømmer. Huset kan I besøge til enhver tid, og i sommerperioden kan I også komme ind i det et par gange om ugen til et åbent hus arrangement.
Lidt uden for Østerby ligger Læsø Uldstue i en smuk, gammel tanggård. Gården er et besøg værd i sig selv, men produkterne er også interessante, da de er lavet med uld fra egne får.